Fensterplast biztonság

Biztonság

Főoldal > Gyermekeink biztonsága, betörésvédelem, nyitásérzékelők, biztonságos szerkezetek, biztonsági üvegek

Otthonunk és környezetünk biztonságáért mindent megteszünk, amire csak szükségünk van, éppen ezért nyílászáróink nem csak hőszigetelésre és energiafelhasználás csökkentésére valók. Lehetőségekhez mérten több opció közül választhatunk, amennyiben arra szükség van.

  • Üveg (vagy hőszigetelő betét) U értéke: 1,1 W/m2K
  • RC1/RC2 vagy hibásműködés gátlás
  • résszelőzés vagy AERECO

Több információra van szüksége a Fenstarplast biztonsági megoldásokról?

A Fensterplast biztonság

Gyermekeink biztonsága

A gyermekek biztonsága minden szülő számára elsődleges szempont. Ezt akár a nyílászárók vásárlásakor is szem előtt lehet tartani, hiszen ezek a termékek is biztonságossá tehetők nem csak a külső behatások ellen. Az alapfelszereltség a belső biztonság érdekében a gombos- vagy kulcsos mozgatású kilincs. Ezen kívül a belső oldali ragasztott biztonsági üvegezés is elérhető, mely meggátolja az üvegtábla szilánkosra törését és kiesését.

Betörésvédelem

Ablakainkhoz kétféle biztonsági fokozat elérhető, ez a WK1 és a WK2. A fokozatok közötti lényegi eltérés, hogy milyen behatolási módok ellen nyújt védelmet nyílászárónk. A WK1-es szint a testi erővel történő (rúgás, ütés, stb.), míg a WK2-es szint az egyszerű szerszámmal (csavarhúzó, feszítővas, stb.) történő behatolás ellen nyújt időszakos védelmet. A biztonsági pontok nyílászáróink vasalatába kerülnek beépítésre, így külsőleg nem különböznek a hagyományos szerkezetektől.

Nyitásérzékelők

Ingatlanunk védelmének mai napig a legelterjedtebb megoldása a behatolás elleni, külső mechanikus védelem (pld. több ponton záródó biztonsági ajtó, rács, stb.), miközben a technológia fejlődésének köszönhetően az elektronikus (kamera, mozgás- és nyitásérzékelő, stb.) védelem diszkrétebb megjelenést kölcsönöz ingatlanunknak. Ezen típusok közül mi a nyílászárókba épített, akár meglévő riasztórendszerekhez integrálható nyitásérzékelőkkel foglalkozunk. Ez a szerkezet a mágneses működésének köszönhetően már 2 centire kinyitott nyílászáró esetén is működésbe lép. Nyílászáróink cseréje esetén kérhető rejtett kivitellel is, így a belső oldalon sem töri meg a felület egységét.

Biztonságos szerkezetek

Minden általunk forgalmazott nyílászáró alapfeltétele a biztonságos működés, így ez az egyik olyan opció, ami nem növeli a költségeket. Ezt műanyag nyílászárók esetén az erősített külső falú profil és a benne lévő acélmerevítés, műanyag és fa nyílászárók esetén pedig az első osztályú vasalat és alkatrészei jelentik. A megfelelő alapanyag önmagában nem jelent biztonságot a minőségi összeszerelés nélkül, éppen ezért a gyártást képzett szakemberek végzik a pontos összeszerelési sorrend és minőség-ellenőrzés szabályait betartva.

Biztonsági üvegek

Az üveg legnagyobb hátránya, hogy törékeny. Ezt a sajátosságát eddig még nem sikerült megváltoztatni, éppen ezért nem létezik törhetetlen üveg. Emiatt szükséges az üvegtöréseket minimalizálni, törés utáni szilánkosságukat befolyásolni. A szerkezeteken és az azokat működtető vasalat rendszeren kívül definiálhatjuk, hogy a beszerelésre kerülő alapból is nagy szilárdságú 4mm vastagságú üveg felülete milyen behatásokra milyen módon reagáljon.

  • Edzett üveg: Gyártás során a víztiszta üveget magas hőmérsékletre hevítik, majd hirtelen lehűtik. Ez által az edzett biztonsági üveg többszörös szilárdsági értékeket ér el és egy esetleges törés esetén több száz apró, tompa darabra esik szét, amelyek komolyabb sérüléseket ezáltal nem okoznak.
  • Ragasztott biztonsági üveg: Jó fényáteresztő és UV szűrő képessége mellett a két egymáshoz ragasztott üveglap a közéjük kerülő biztonsági fóliának köszönhetően üvegtörés esetén megakadályozza annak teljes beesését, csökkenti szilánkosságát. Az ezzel a technológiával készülő üvegek a hangszigetelést is nagyban javítják.
  • Átdobás-gátló üveg (P1A osztály): Két üvegréteg közé kerülő speciális fólia laminátum kerül, melynek szerepe, hogy nehezebb tárggyal (pld. kövek, italos üvegek, stb.) mért behatás során az üveg ne szakadjon be. Ezek mellett a fólia szerepe, hogy csökkentse a szilánkosodást.

Kapcsolódó letölthető katalógusok

Biztonsági megoldások szakszerű beépítéssel!

Kapcsolatfelvétel

Konzultáljon szakértő munkatársainkkal!

Kapcsolatfelvétel és online ajánlatkészítés

Ha gyorsan (munkanapokon max. 48 órán belül) szeretne hozzájutni nagyságrendi árakhoz, akkor használja kötelezettségmentes és ingyenes szolgáltatásunkat, melynek segítségével rövid időn belül megtudhatja mennyibe kerülne a nyílászáróinak, árnyékolóinak cseréje vagy vásárlása!

Néhány adat kitöltése után elküldheti nekünk ajánlatkérését, melynek alapján mi tételes ajánlatot készítünk.

Használom az online ajánlatkérőt